Pleegouders gezocht!

Pleegouders zijn er nooit genoeg en daar moet verandering in komen, vinden ze bij jeugdhulporganisatie Juvent. Daarom zijn vandaag bij een aantal basisscholen in Zeeland spandoeken opgehangen. Op deze manier hoopt Juvent dat ouders zich aanmelden als pleegouder. “Kinderen moeten zo veel mogelijk opgroeien in een normaal gezin,” aldus Albert Vader, pleegzorgambassadeur.
Tijdens de campagne wordt door het hele land gezocht naar in totaal 3500 nieuwe pleegouders. In Zeeland zijn nu ongeveer vijfhonderd pleegouders, maar dat moeten er meer worden, het liefst zo veel mogelijk. “Dat is voornamelijk om de kans op een goede match te vergroten,” legt Ruud Stevens, bestuurder bij Juvent, uit. “Hoe meer mensen we in het bestand hebben, hoe makkelijker dat is.”

De afgelopen jaren worden er steeds meer pleegouders gezocht. Albert Vader: “Dat heeft niet te maken met het feit dat er meer kinderen pleegzorg nodig hebben, maar wel met het feit dat we tegenwoordig van mening zijn dat het beter is om op te groeien in een normaal gezien, met ouders, broertjes en zusjes. Vroeger gingen er veel kinderen naar een inrichting en dat willen we nu niet meer.”

Archipelschool De Golfslag ondersteunt deze actie. Er zijn 2 doeken opgehangen aan het schoolhek.

Uitzending omroep Zeeland